Brug mindfulness i overgangsalderen

Hvordan du med fordel kan lindre de symptomer, der kan forekomme i overgangalderen – læs med her.

Som nævnt i bloggen https://www.mentalrobust.dk/nyhedsblog/hvad-er-overgangsalder kommer de fleste kvinder i overgangsalderen, når de er mellem 45 – 55 år.

Overgangsalderen er en diffus størrelse og kan være svær at forholde sig til. For nogle kan denne livsfase medføre mange gener og symptomer over en længere årrække, andre kommer lettere igennem.

Der tales ikke meget om overgangsalderen, og det er ofte op til den enkelte at drage sine egne erfaringer. Til sammenligning skrives der meget om puberteten, graviditet og barsel, hvor overgangsalder er ligeså naturlig en ting, og noget som alle kvinder på et eller andet tidspunkt når til.

Overgangsalderen er døren til et nyt kapitel, der skal være lige så interessant, spændende, aktivt og berigende som de øvrige – eller endnu bedre.

De typiske symptomer/gener i forbindelse med overgangsalder er hedeture, humørsvingninger, blødningsforstyrrelser og slimhindeforandringer.

Ud over at føre en sundlivsstil med varieret kost og motion kan mindfulness være med til at afhjælpe gener og symptomer samt til at ændre din holdning til overgangsalderen og skabe et mere positivt syn på livet.

Specielt humørsvinger kan reduceres ved hjælp af mindfulness. Faldet i østrogen medfører svingninger i humøret og kan få dig til at føle dig trist, nervøs eller angst.

At være mental robust er ensbetydende med at være mental sund og i overskud. Når du er i balance, er det lettere at håndtere uregerlige følelser og møde udfordringer med tillid til, at dem klarer du uden stor hindringer.

I mindfulness er der fokus på at være tilstede i nuet med alt det, der er lige nu og her. Du giver dig selv, din krop, dit hoved og tanker et pusterum, og du lærer, at nu’et er ok.

Nøglerne til at være mindful er meditation og opmærksomhedsøvelser.

​Gennem meditation lærer du at lytte til dig selv og får en grundlæggende tillid til, at du er god nok, som du er. Du lærer at stole på, at du har de styrker og ressourcer, der skal til. Når du stoler på dig selv, er det lettere at have tillid både til livet og andre mennesker.

Ved at acceptere overgangsalderen og, at det er helt i orden at blive ældre og nyde de muligheder, som alderen og erfaringerne giver dig, bliver livsfasen nemmere at komme igennem.

Der er ting, der er, som de er – bl.a. overgangsalderen. Alt kan ikke ændres, stoppes eller fikses og at kunne se overgangsalderen i øjnene og sige, at sådan er det, kan være en befrielse.

Hvis du hele tiden forsøger at have styr på alt, kræver det en masser følelser, energi og opmærksomhed. Alderen kan du ikke gøre noget ved alligevel. Men du kan give dig selv de bedste muligheder for at handle.

Meditation giver dig ro, overblik og øge din koncentrationsevne. Det kan give dig styr på tankerne og samtidigt en fortjent pause til din hjerne og sjæl.

Der er ikke noget hokus pokus ved meditation. Det er tid og opmærksomhed, som du giver dig selv. Du anerkender din tilstedeværelse i livet, og det vil give dig en større glæde, ro og balance, som du kan tage med dig i hverdagen.

Når du er i balance og har overskud er det lettere at tackle, at dit humør svinger, at du får det varmt og sveder samt, at tanker om rynker og alder kan komme og gå uden, at du bekymrer dig.

En af de positive sidegevinster ved regelmæssig meditation er bl.a., at din søvn forbedres, og god søvn skaber heltinder.

Overgangsalderen kan være et oplagt tidspunkt at investere i dig selv og give dig selv de optimale muligheder for en positiv forandring.

Få styr på følelserne, tankerne og udlev dine drømme.

https://www.mentalrobust.dk/nyhedsblog/hvad-betyder-mindfulness