Tal sammen

Første af 4 film i mit ungeprojekt handler om vigtigheden af at tale sammen.

 Alder er sagen uvedkommende, budskabet er ikke.       

 Tal med de mennesker du møder, tal med dine kære, tal om følelser og tanker, tal om hvad der rører dig og om, hvad der sker i dit liv.

 Samtaler giver nærvær, og fornemmelsen af at blive lyttet til kan i sig selv være en hjælp. Vær ikke nervøs for at åbne op omkring dine problemer, da du oftest vil høre, at andre kender til lignende problemstillinger, og at du ikke er alene om at have det, som du har det.

 At komme hinanden ved gør man bl.a. ved at lægge mærke til, hvordan andre har det, og selv være åben i forhold til at tilbyde sin støtte og opmærksomhed og selv dele ud af egne erfaringer og oplevelser om både glæde, ”ked af det hed” og alt det lige midt i mellem. 

 Tal med dine venner - din kæreste, kone eller mand. Tal med med dine børn, dine forældre. Tal med dem, som du møder på din vej.

 Og husk at be’ om hjælp, hvis du har brug for det.

Man fortryder aldrig en god samtale.

1_Outro.jpg