Kvindeliv - Livsfaser og problematikker

Mental robust tilbyder coaching, terapi eller gruppeforløb inden for alle de områder, der er særlige for kvinder, og hvor en mental bearbejdning af problemstillingen vil være gavnlig.

Det kan f.eks. være i forhold til graviditet, fertilitet, cyklusproblemer, balancen mellem rollen som karrierekvinde og mor, overgangsalder, stofskifteproblemer eller sygdomsforløb. 

I efteråret 2019 starter gruppeforløbene Overgangsalder og Graviditet.

På efterspørgsel vil grupper inden for øvrige emner blive dannet, så tøv ikke med at henvende dig, hvis du kender en gruppe kvinder, der vil være interesserede

familiesamtaler.jpg

Alle kvindeliv-forløb indeholder følgende emner:

Sammenhæng mellem tanker, følelser, krop & handling: Ud fra situationer, som du og de øvrige deltagere kommer med, analyserer du dig frem til, hvilke tanker og følelser du havde i den pågældende situation, hvilke tegn/symptomer bemærkede du i kroppen og hvilken handling/adfærd situationen resulterede i. Reflektioner hos dig og resten af gruppen om, hvordan der kunne være handlet anderledes. En metode til at lære sine tanke-handle mønstre at kende.

Selvværd: Du er din vigtigste brik. Lær at elske dig selv med alle de elementer, du indeholder.

Egen tid: Prioritering af egen tid. Du skal holde ud og holde af at være dig, så det er væsentligt, at du dagligt tager hånd om dig selv og sørger for, at du minimum laver en ting hver dag, som kun er til glæde for dig.

Styrker: Hvor ligger mine styrker?  Få kendskab til dine stærke sider gennem en styrketest, der fortæller, hvilke styrker der kendetegner dig og lær samtidig, hvordan du håndterer dine svage sider.

Positive følelser: Holde et positivt og fleksibelt mindset. Lære at ændre et negativt tankemønster til et positivt.

Præstationskrav: Rumme og handle på præstationskrav. Forholde sig til og tage ansvar for, hvad og hvor meget man skal yde/præstere i en given situation.

Tanker og problemløsning: Ændring af tankemønstre. Lære at se mere nuanceret på problemer og blive bedre til at finde på udveje og løsninger.

Relationer: Vigtigheden af at have gode relationer og hvordan de gode relationer både kan flytte dig i den rigtige retning samt give dig et fast fundament.

Mindfulness og meditation: Øvelser til at slappe af, være nærværende, lade op og give energi.

KRAM: Kost, motion, rygning og alkohol. Døgnrytme og sovevaner.

Værktøjskasse: Lære brugen af den kognitive diamant, mindfulnessøvelser, meditation, sundhed (kost, motion, døgnrytme), 3 gode ting, Mindset, positivitet.

Emner der berøres specifikt i Overgangsalder:

  • Føler du dig generet af overgangsalderens fysiske og psykiske symptomer, og har du brug for hjælp til at håndtere dine udfordringer?

  • Er der sket ændringer i dit liv som kan være svære at håndtere, eller spekulerer du over om du er på rette spor i livet? F.eks. at børnene er flyttet hjemmefra, ændringer i parforhold, karriere, fritid eller mangel på overskud. 

Emner der berøres specifikt i Graviditet:

  •  Er du gravid eller ønsker du måske at blive det? Der kan være mange tanker og følelser i spil forbundet med graviditet, som kan være svære at håndtere.

  • Er du i tvivl om hvorvidt du er klar til at blive gravid, og om omstændighederne er de rette? 

  •  Måske er du ikke ligeså glad som alle forventer det, eller ligeså lykkelig som du føler du burde være? 

  •  Forløber graviditeten ikke som forventet, og oplever du fysiske eller mentale problemer, som du har brug for hjælp til at håndtere? 

  • Er du nervøs for den kommende rolle som mor, eller bekymret for parforholdet og den nye tilværelse som familie eller evt. udfordringer ved nu at være en større familie?